Her kan vigtig besked skrives

Om børnelægerne

Om os

Børnelægeklinikken har eksisteret i sin nuværende form med indehaver Annebeth Rosenvinge  siden 2003. Annebeth har mange års erfaring fra Rigshospitalet samt flere andre københavnske hospitaler.

En børnelæge er en læge, der som overbygning til den almindelige lægeuddannelse har specialiseret sig i børns sygdomme.

Den lægefaglige titel er ‘speciallæge i pædiatri’ – eller ‘pædiater’. Typisk varer det 6-10 år fra færdiggørelsen af lægestudiet til en speciallægeuddannelse er gennemført.

Herefter kan børnelægen yderligere specialisere sig inden for et særligt felt af børnesygdomme.

Børnelægeklinikken har til huse i store, lyse lokaler centralt i København med let tilgængelighed både med offentlig transport og bil. 

Annebeth Rosenvinge er fuldtidspraktiserende børnelæge i klinikken og har mange års erfaring med børnesygdomme.

Hun har gennem mange år været på bla. Rigshospitalets børneafdelinger inkl. lungeambulatoriet for børn og Glostrup samt Herlevs Hospitals børneafdeling som overlæge.

Hun har skrevet Ph.d. afhandling inden for ernæring og er forfatter til bøger om sundhed og ernæring. Endvidere har hun været DR’s faste børnelæge i Aftenshowet og er fortsat ekspert på flere magasiner om børn, bl.a. ”Vores Børn”.

Peter Christiansen er til daglig overlæge på Børneafdelingen på Rigshospitalet, afd. GR, hvor han både behandler børn og unge med vækst- og hormonforstyrrelser og er aktiv i forskningen.

Han har gennem mange år været overlæge på bla. Rigshospitalets børneafdelinger og Glostrup Hospitals børneafdeling.

Peter har udover sine generelle kompetencer inden for børnesygdomme, særligt kompetenceområde inden for vækst- og hormon-/pubertetsforstyrrelser (tidligt eller sent indsættende).

Peter Christiansen

Om din tid

Vi glæder os til at modtage dit barn i Børnelægeklinikken og vil bestræbe os på at give jer et godt forløb. Vores målsætning er, at vi ikke slipper jer, før vi har en løsning på jeres barns problem. Vi beder jer til gengæld om at være opmærksomme på betingelserne for jeres barns konsultation/konsultationstid hos Børnelægeklinikkens speciallæger. Konsultationerne er gratis, når dit barn har fået henvisning fra jeres egen læge, men udeblivelse udløser gebyr/egenbetaling. Husk derfor at aftale et tidspunkt, som I véd kan passe jer – så det ikke skal ændres igen.

  • Afbud/ændring gives i god tid pr. telefon allersenest den foregående hverdag inden kl. 10

  • Ved udeblivelse eller for sent afbud er der et gebyr på 250 kr.

  • Ved akut opstået sygdom – kontakt os på  telefon 24 200 213

Få en henvisning

Læs, hvordan dit barn kan komme til børnelæge herunder

Henvisning fra egen læge

En henvisning kommer typisk i stand, hvis jeres egen læge – eller I selv som forældre i samråd med jeres læge – har behov for særlig konsultation hos en børnelæge. På henvisningen påfører din/jeres læge lidt information om problemstillingen hos dit/jeres barn. Henvisningen sendes elektronisk via lægernes intranet enten direkte til klinikken – eller til “Henvisningshotellet”.


Privatpatient

Du kan som privatpatient vælge at henvende sig direkte til børnelægen, uden forudgående henvisning – i det tilfælde skal du påregne at betale et beløb selv, afhængig af din tilknytning til sygesikringen. Flere og flere har forsikringsordninger, som omfatter børnelægekonsultationer.


Hvad koster det?

Det koster ikke noget, hvis du henvises fra din egen læge og er medlem af sygesikringens ”Gruppe 1”.

Er du medlem af sygesikringens ”Gruppe 2”, har du den fordel, at du kan gå direkte til børnelægen, men du skal så også beregne at betale et mindre beløb selv.

Henvender du dig direkte til børnelægen uafhængigt af sygesikringsgruppe, kan du betale konsultationen selv.

En almindelig børneundersøgelse koster 2.500 kr.

En undersøgelse for allergi med hudpriktest og lungefunktionsundersøgelse koster 3.500  kr.

Har du spørgsmål?

Læs vores svar på ofte stillede spørgsmål her