Her kan vigtig besked skrives

En virksomhed er efter EU’s databeskyttelsesforordning forpligtet til at give den registrerede (patienten) en række informationer, når personoplysninger indsamles fra den registrerede. En privatlivspolitik for patienter kan f.eks. fremgå af speciallægepraksissens´ hjemmeside.

FAPS og Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab har udarbejdet nedenstående skabelon, som børneungelæge speciallægepraksis har tilrettet, så oplysningerne stemmer overens med de konkrete forhold i klinikken.

FAPS og Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab bærer intet ansvar for medlemmernes anven-delse af dette materiale og kan hverken gøres ansvarlige for fejl og mangler i indholdet eller for senere regelændringer, der måtte få betydning for indholdet og behov for opdatering deraf.

 

Privatlivspolitik for patienter

 

Behandling af oplysninger

I forbindelse med Børnelægeklinikkens undersøgelse, diagnostik og behandling af dig som patient indsamler og behandler speciallæge Annebeth Rosenvinge, CVR 32619800 og speciallæge Peter Christiansen CVR 52540550 (herefter kaldet speciallægerne), en række personoplysninger om dig.

I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan speciallægerne behandler, bruger og videregiver dine personoplysninger.


Typer af oplysninger

Speciallægerne indsamler og behandler følgende typer af personoplysninger om dig (i det omfang det er relevant for netop dig):

Almindelige kategorier af personoplysninger:

Navn, adresse, evt. emailadresse, telefonnr., personnummer køn, familierelationer og sociale relationer, arbejdsrelationer og uddannelse.
Særlige kategorier af personoplysninger (”følsomme personoplysninger”):

Helbredsoplysninger (f.eks. journaloplysninger, prøvesvar, tests, røntgenbilleder, scan-ningsvar mv.), seksuelle forhold, race eller etnisk oprindelse samt religiøse forhold.


Formål

Jeg behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Min undersøgelse, diagnostisk og behandling af dig
  • Udarbejdelse af lægeerklæringer
  • Udarbejdelse af attester til brug for myndigheder, forsikringsselskaber mv.
  • Kommunikation med eller henvisning til andre sundhedspersoner, læger, sygehuse eller sygehuslaboratorier
  • Medicinordinationer, herunder udstedelse af recepter
  • Indberetning til kliniske kvalitetsdatabaser, aktuelt februar 2018 ingen.
  • Indberetning af laboratorieprøver til sygehuslaboratorier
  • Afregningsformål
  • Overholde vores forpligtelser i henhold til gældende lovgivning, herunder EU’s databeskyttelsesforordning, databeskyttelsesloven og anden relevant sundhedsretlig lovgivning, f.eks.
  • Dokumentationspligt
  • Overholdelse af basale principper for behandling af personoplysninger og juridisk hjemmel for behandlingen.
  • Iværksættelse og vedligeholdelse af tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, herunder men ikke begrænset til at hindre uautoriseret adgang til systemer og oplysninger, hindre modtagelse eller distribution af ondsindet kode, standsning af overbelastningsangreb (denial-of-service-angreb) og beskadigelser af computersystemer og elektroniske kommunikationssystemer.
  • Undersøgelse af mistanke eller viden om sikkerhedsbrud og rapportering til individer og myndigheder.
  • Håndtering af forespørgsler og klager fra registrerede og andre.
  • Håndtering af inspektioner og forespørgsler fra tilsynsmyndigheder.
  • Håndtering af tvister med registrerede og tredjeparter.
  • Statistiske undersøgelser og videnskabelig forskning.

 

 

Frivillighed

Når jeg indsamler personoplysninger direkte fra dig, giver du personoplysningerne frivilligt. Du er ikke forpligtet til at give disse personoplysninger til mig. Konsekvensen af ikke at give mig per-sonoplysningerne vil være, at jeg ikke kan varetage formålene ovenfor, herunder at vi i nogle til-fælde ikke kan undersøge, diagnosticere eller behandle dig.


Kilder

I nogle tilfælde indsamler vi personoplysninger om dig fra andre sundhedspersoner, f.eks. syge-huse, henvisende læge eller ved opslag i elektroniske journalsystemer. Vi behandler de modtagen-de oplysninger i overensstemmelse med denne privatlivspolitik.


Videregivelse af personoplysninger

Idet omfang det er nødvendigt for den konkrete undersøgelse, diagnosticering eller behandling af dig, vil dine personoplysninger blive videregivet og delt med følgende modtagere:

Der videregives oplysninger til, andre sundhedspersoner, hvis det er nødvendigt af hensyn til et aktuelt behandlingsforløb
Der videregives oplysninger til andre myndigheder, kliniske kvalitetsdatabaser, Det Dan-ske Vaccinationsregister, Styrelsen for Patientsikkerhed, Det Fælles Medicinkort, Politiet, Sociale myndigheder, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i det omfang, at der foreligger en pligt hertil ifølge gældende lovgivning.
Du har som patient adgang til dine egne oplysninger (egen-acces)
Ved henvisning af patienter videregives oplysninger til de sundhedspersoner, hvortil hen-visningen er sendt.
Ved indberetning af laboratorieprøver videregives prøverne til sygehuslaboratorierne
Ved indberetning af oplysninger i forbindelse med afregning for patientbehandling videre-gives oplysninger til de regionale afregningskontorer
Ved udstedelse af recepter videregives oplysninger til landets apoteker og Lægemiddelsty-relsen via receptserveren
Ved indberetning til kliniske kvalitetsdatabaser
Ved videregivelse af epikriser videregives oplysninger til den henvisende læge og i visse tilfælde det henvisende sygehus
I andre tilfælde videregives oplysninger til pårørende eller forsikringsselskaber
Lovgrundlag for behandling og videregivelse af personoplysninger

Det juridiske grundlag for at indsamle, behandle og videregive dine personoplysninger er:

Til brug for den almindelige patientbehandling indsamles, behandles og videregives al-mindelige personoplysninger i medfør af databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(c) og (d), mens de følsomme personoplysninger indsamles, behandles og videregives i medfør af databeskyttelsesforordningens artikel 9(2)(c) og (h).
Herudover er vi forpligtet til at behandle en række personoplysninger om dig ved den al-mindelige patientbehandling i medfør af autorisationslovens kap. 6, bekendtgørelse om sundhedspersoners journaler (journalføringsbekendtgørelsen) særligt §§ 5-10, samt sund-hedslovens kap. 9.
Helbredsoplysninger til brug for videre behandling ved henvisning af patienter videregi-ves efter reglerne i Overenskomst om speciallægehjælp §§ 20-23 samt sundhedsloven.
Indberetning af laboratorieprøver til sygehuslaboratorier sker efter reglerne i Sundhedssty-relsens vejledning om håndtering af parakliniske undersøgelser i medfør af autorisations-loven.
Oplysninger til brug for afregning for patientbehandling fremsendes en gang pr. måned til regionens afregningskontor efter reglerne i Overenskomst om speciallægehjælp § 49 og sundhedsloven.
Medicinordinationer på recepter sendes via IT-tjenesten receptserveren efter reglerne i sundhedslovens kap. 42 og bekendtgørelse om recepter og dosisdispensering af lægemidler særligt kap. 3.
Kliniske patientdata videregives til kliniske kvalitetsdatabaser efter reglerne i sundhedslo-vens §§ 195-196 og bekendtgørelse om indberetning af oplysninger til kliniske kvalitetsda-tabaser m.v. Data kan også videregives på baggrund af et konkret samtykke fra dig som pa-tient.
Epikriser, som er et kort sammendrag af patientens sygehistorie og behandlingsforløb sen-des til henvisende læge og i nogle tilfælde til henvisende sygehus efter reglerne i sundheds-lovens kap. 9.
Dine personoplysninger videregives alene til forsikringsselskaber med dit forudgående samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6(1)(a) og 9(2)(a).
Dine personoplysninger videregives alene til dine pårørende med dit forudgående sam-tykke efter reglerne i sundhedslovens § 43.
Ved afdøde patienter kan visse personoplysninger videregives til afdødes nærmeste pårø-rende, afdødes alment praktiserende læge og den læge, der havde afdøde i behandling ef-ter reglerne i sundhedslovens § 45.
Tilbagekaldelse af samtykke. Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på sam-tykke, har du ret til at tilbagekalde samtykket. Hvis du tilbagekalder samtykket, påvirker det ikke behandlingen forud for tilbagekaldelse af samtykket, herunder en videregivelse baseret på sam-tykke.


Brug af databehandlere

Dine personoplysninger behandles og opbevares hos min databehandlere, som opbevarer dem på vegne af og efter instruks fra mig. Min databehandlere er p.t.

1. MyClinic

2. Danløn


Opbevaringsperiode

Jeg opbevarer personoplysninger om dig, så længe vi har behov for at varetage de overfor angivne formål. Jeg har dog i henhold til journalføringsbekendtgørelsen pligt til at opbevare disse i mini-mum 10 år efter seneste tilførsel til journalen. Der kan opstå tilfælde hvor jeg er nødsaget til at op-bevare dine personoplysninger i længere tid, f.eks. i forbindelse med en klagesag eller erstatnings-sag, hvor oplysninger i så fald vil blive opbevaret, indtil sagen er endeligt afsluttet.


Dine rettigheder

Du har – med lovens begrænsninger – visse rettigheder, herunder retten til indsigt i personoplys-ninger, retten til at få ændret ukorrekte oplysninger, retten til at få slettet oplysninger, retten til at få begrænset oplysninger, retten til dataportabilitet, retten til at gøre indsigelse mod behandlingen af personoplysningerne, herunder ift. automatiseret, individuel beslutningstagning (”profilering”).

Du har også ret til at klage til en kompetent tilsynsmyndighed, herunder Datatilsynet.


Kontakt

Hvis du har spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger eller udnyttelsen af dine rettigheder, er du velkommen til at kontakte mig på klinikken.

Med venlig hilsen

Annebeth Rosenvinge, spec.læge i pædiatri, PhD. og

Peter Christiansen, spec.læge i pædiatri

 


BØRNELÆGEKLINIKKEN

Poul Ankers Gade 2, 1271 København K

24 200 2 13 – info@boernedoktor.dk – www.børnedoktor.dk

 

Sidst revideret: 1/5 2018